F. Larsson - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: A. Svensson, P. Persson, Sanne, Jonasson, Sjösvärd

Ett Romelanda som blev seriesegrare i kavaj tidigare i veckan åkte till Kongevi för ännu ett Kungälvsderby mot FC Komarken på nedflyttningsplats. Regnet yrde ner, men ett gäng RUF-supportrar iklädda guldhatt höjde stämningen för de gulklädda.

Denna match var sista halmstrået för FC Komarken om man skulle ha en chans att hålla sig kvar i Division 5A. Man inledde också med ett relativt högt presspel och visade att man inte tänkte ge sig på förhand. Trots detta fick Romelanda en bra start på matchen då man tidigt kunde ta ledningen. Jonathan Böhm slog en fin hörna som Daniel "LB" Bengtsson kunde rulla in i mål från nära håll vid den bortre stolpen. 0-1 i den 6:e spelminuten.

RUF kom sedan att skapa ett allt större övertag i matchen. Man skapade flera bra chanser som med lite bättre skärpa hade kunnat resultera i ytterligare mål. FC Komarken hade svårt att komma till de hetaste chanserna, men man kändes ändå inte helt ofarliga i de omställningslägen man lyckades vaska fram när RUF tappade bollen vid ett par tillfällen.

I mitten av halvleken kunde Romelanda utöka sin ledning. Isak Karlsson sprintade förbi Komarkenförsvaret på vänsterkanten och väl inne i straffområdet kunde han servera sin anfallskollega öppet mål. 0-2, Max Harris första för dagen.

Efter ytterligare ett par bra chanser kunde Max Harris fem-sex minuter före halvtidsvilan göra sitt andra mål. Daniel "LB" Bengtsson slog en fin frispark från höger som Max kunde nicka in i mål. 0-3, vilket var resultatet i paus.

Till den andra halvlekens start valde tränare Marek att byta in samtliga spelare på bänken. Björn Sjösvärd ställde sig i målet i stället för Filip Mattiasson, Alfons Svensson bytte av Isak Karlsson, Patrik Persson ersatte Max Yngwe, Markus Sanne kom in istället för Niklas Osberg och Hugo Jonasson avlöste Filip Larsson.

Stora delar av den andra halvleken bjöd sedan på ett lite mer böljande, något rörigt, spel. RUF fortsatte dock att trumma på betydligt bättre än förra veckan, då läxan från bortamatchen mot Surte fanns färskt i minnet. Komarken försökte samla kraft för att skapa något som skulle kunna likna lite spänning i matchen. Efter bara ett par minuter fick man en frispark precis utanför Romelandas straffområde, centralt i planen. Bollen sköts dock rakt i muren.

Efter en period av lite böjande spel kunde en Komarkenspelare ta sig förbi på högerkanten och bryta in i straffområdet. Sjösvärd kunde avstyra avslutet från snäv vinkel med en benparad, och returen sköts sedan utanför målramen. Detta skulle bli det närmaste Komarken kom ett reduceringsmål.

I stället kunde RUF minuten senare slå in spiken i kistan. "LB" slog en utsökt boll i djupled på vänsterkanten som startade ett anfall som slutade med att Jonathan Böhm hittade in till Max Harris, som placerade in sitt tredje och RUF:s fjärde mål för dagen. 0-4!

Resterande delen av matchen blev i stora drag en transportsträcka. Att segern var bärgad för Romelandas del stod tidigt klart, frågan var bara om man skulle hålla nollan och om man skulle göra ytterligare mål framåt.

I matchens absolut sista minut fick Romelanda en straff. Johan Svensson fick förtroendet att förvalta den, men dessvärre stod Komarkens målvakt för en fin räddning. Precis efter detta blåstes matchen av och RUF kunde konstatera att man tagit sin sextonde seger i årets seriespel.

Sammanfattningsvis en klart godkänd insats från Romelandas sida. När man redan är klara placeringsmässigt kan det ibland vara svårt att nå den där sista taggningen, men denna kväll visade man ändå att det var klasskillnad mellan lagen. Extra kul att man lyckades bjuda tillbaka när det ändå dök upp en hel del publik för att fira seriesegern. Närmast för Romelandas del väntar ännu ett Kungälvsderby borta mot Kareby IS på fredag.